Elecosoft  
Elecosoft

Senaste nytt

Vi önskar en god jul och ett gott nytt år!

2016-12-21

jul 2016

God jul och gott nytt år!

2016 har varit ett aktivt och intressant år på Elecosoft med många nya projekt och satsningar; till exempel ett nytt företagsnamn, en klimatmodul i framkant, nya återförsäljare, nya samarbetspartners och även nya kollegor som anslutit sig under vår tillväxt.

Tack för ett händelserikt år, nu blickar vi framåt mot 2017.

 


 

Vi har gett en gåva till UNICEF som gör det möjligt för dem att nå ännu fler barn runt om i världen. UNICEF arbetar med familjer, samhällen och regeringar i mer än 190 länder runt om i världen för att skydda och främja rättigheterna för alla barn. Tack vare donationen kan UNICEF nå ännu fler barn för att säkerställa att deras rättigheter skyddas.

unicef logo

 

 

 

Elecosoft och Beijer förenklar för gemensamma kunder

2016-12-20

Beijer Byggmaterial och Elecosoft inleder ett samarbete som förenklar inköp av byggmaterial vilket spar tid och underlättar vardagen för deras gemensamma kunder. Med kalkyleringsprogrammet Bidcon från Elecosoft kan Beijers avtalskunder göra offertberäkningar med specifika Beijerartiklar och priser, vilket resulterar i snabbare och mer precisa anbudsprocesser.

Sedan 25 år tillbaka har Elecosoft utvecklat kalkylprogram för byggbranschen. Idag används kalkylprogrammet Bidcon av tusentals användare i Sverige.

Samarbetet mellan Beijer och Elecosoft kommer ge användaren tillgång till uppdaterade och reella inköpspriser från Beijer vid kalkylering. Detta kommer att innebära en ännu bättre kostnadskontroll för de Bidcon-användare som har Beijer som materialleverantör. Något som inte varit möjligt förut då man i Bidcon normalt arbetar med så kallade systempriser.

För våra gemensamma kunder kommer det att innebära att de kan kalkylera med specifika Beijer-artiklar, vilket förenklar arbetet och därmed leder till en snabbare anbudsprocess, säger Andreas Forsfjäll, Elecosoft. Denna nya funktion är en ny möjlighet i Bidcon, men man kan givetvis fortsätta använda systempriser precis som tidigare, fortsätter Andreas.

För oss på Beijer är detta ytterligare ett led i vår strävan efter att möta våra kunders önskemål och förenkla deras vardag. En tydlig trend är att våra kunder blir mer och mer digitala, kan vi förse dem med hjälpmedel som underlättar deras arbete vill vi göra det. Tillsammans med Elecosoft har vi hittat ett utmärkt verktyg för våra kunder. säger Johan Ellwén, Försäljningsdirektör på Beijer Byggmaterial.

Funktionen att använda Beijers prislista i Bidcon förväntas vara klar i samband med release av Bidcon 2017.1.

 

Lediga tjänster

2016-11-23

Vi fortsätter att växa och söker nu en Key Account Manager och en utbildare i våra programvaror Bidcon och Asta Powerproject

KAM: Till Mälardalen söker vi nu en person som ska driva våra affärer med befintliga kunder och därmed ingå i vår KAM-grupp. Tycker du om att ha ett stort kontaktnät? Vill du utveckla kunders affärer och verksamheter? Då ska du söka detta jobb!

Utbildare: Är du en god pedagog eller har du bara ett stort intresse av utvecklingen inom bygg-och installationsbranschen? Gillar du teknik och utveckling? Trivs du med många kontakter och tidvis högt tempo?

Läs mer under lediga tjänster

 

Ny partner för Bidcon

2016-11-04

Vi fortsätter att satsa internationellt med kalkylprogrammet Bidcon. Nu har vi knutit till oss en ny samarbetspartner på Nya Zeeland, konsultfirman Epoch LTD.

Detta är ett viktigt steg i rätt riktning för Elecosoft. Epoch Ltd har på kort tid visat att de är rätt företag att företräda Bidcon genom sin höga kunskapsnivå och sitt engagemang. De är mycket positiva till Bidcon och dess funktionalitet och de har en stark tro på att produkten snabbt ska kunna ta marknadsandelar i Nya Zeeland och Australien, Tomas Marklund, Elecosoft Consultec AB.

 Lester Bryant på Epoch Ltd kommenterar samarbetet;
Vi är förväntansfulla inför att introducera Bidcon i Nya Zeeland och Australien. Att kunna göra detaljerade och exakta kostnadsuppskattningar är av stor betydelse på en marknad som vill effektivisera sitt arbete. Bidcon är absolut rätt programvara, av byggare för byggare.

 

 

Lär dig mer om Bidcon klimatmodul på samhällsbyggnadsdagarna

2016-09-28

Ulf Wiklund Andreas Forsfjall
Ulf Wiklund och Andreas Forsfjäll talar om klimatmodulen på Wood Building summit. Bild: Nolia/Wood Building Summit

Den 12-13 oktober anordnas Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm. Under samhällsbyggnadsdagarna träffas hela samhällsbyggnadssektorn för att utbyta nätverk, kunskap och information.
Elecosoft kommer tillsammans med Tyréns den 12 oktober att hålla ett föredrag på samhällsbyggnadsdagarna om den nya klimatmodulen i Bidcon.

– På 45 minuter kommer jag och Ulf Wiklund från Tyréns att förklara varför det inte längre är svårt att räkna på klimatpåverkan på byggnader. Vi kommer att beskriva processen bakom den nya klimatmodulen i Bidcon, dess fördelar och även att belysa varför vi tror att denna utveckling är så väldigt viktig, Andreas Forsfjäll, Elecosoft.

Läs mer om samhällsbyggnadsdagarna.

Om samhällsbyggarna
Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med ca 5000 medlemmar.
Alla som verkar inom Samhällsbyggnadssektorn är välkomna som medlemmar. Med fler kompetenser, erfarenheter och synpunkter skapar vi ett bättre och mer hållbart samhälle för alla. Samhällsbyggarna är ett nationellt nätverk som är unikt i sin bredd och med sin spetskompetens inom samhällsbyggnadsområdets alla delar.

 


Vår kundtidning ConText

Läs vår kundtidning ConText som innehåller intressanta reportage från våra kunder blandat med information och nyheter från Consultecgruppen.

 

Följ oss

Facebook

jul 2016
Vi önskar en god jul och ett gott nytt år!

God jul och gott nytt år! 2016 har varit ett aktivt och intressant år på Elecosoft med många nya projekt och satsningar; till exempel ett nytt företagsnamn, en klimatmodul i framkant, […]

 
 
 
http://www.elecosoft.se/ http://www.elecosoft.se/wp/wp-content/themes/consultectema