Elecosoft  
Elecosoft

Senaste nytt

Lediga tjänster

2016-11-23

Vi fortsätter att växa och söker nu en Key Account Manager och en utbildare i våra programvaror Bidcon och Asta Powerproject

KAM: Till Mälardalen söker vi nu en person som ska driva våra affärer med befintliga kunder och därmed ingå i vår KAM-grupp. Tycker du om att ha ett stort kontaktnät? Vill du utveckla kunders affärer och verksamheter? Då ska du söka detta jobb!

Utbildare: Är du en god pedagog eller har du bara ett stort intresse av utvecklingen inom bygg-och installationsbranschen? Gillar du teknik och utveckling? Trivs du med många kontakter och tidvis högt tempo?

Läs mer under lediga tjänster

 

Ny partner för Bidcon

2016-11-04

Vi fortsätter att satsa internationellt med kalkylprogrammet Bidcon. Nu har vi knutit till oss en ny samarbetspartner på Nya Zeeland, konsultfirman Epoch LTD.

Detta är ett viktigt steg i rätt riktning för Elecosoft. Epoch Ltd har på kort tid visat att de är rätt företag att företräda Bidcon genom sin höga kunskapsnivå och sitt engagemang. De är mycket positiva till Bidcon och dess funktionalitet och de har en stark tro på att produkten snabbt ska kunna ta marknadsandelar i Nya Zeeland och Australien, Tomas Marklund, Elecosoft Consultec AB.

 Lester Bryant på Epoch Ltd kommenterar samarbetet;
Vi är förväntansfulla inför att introducera Bidcon i Nya Zeeland och Australien. Att kunna göra detaljerade och exakta kostnadsuppskattningar är av stor betydelse på en marknad som vill effektivisera sitt arbete. Bidcon är absolut rätt programvara, av byggare för byggare.

 

 

Lär dig mer om Bidcon klimatmodul på samhällsbyggnadsdagarna

2016-09-28

Ulf Wiklund Andreas Forsfjall
Ulf Wiklund och Andreas Forsfjäll talar om klimatmodulen på Wood Building summit. Bild: Nolia/Wood Building Summit

Den 12-13 oktober anordnas Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm. Under samhällsbyggnadsdagarna träffas hela samhällsbyggnadssektorn för att utbyta nätverk, kunskap och information.
Elecosoft kommer tillsammans med Tyréns den 12 oktober att hålla ett föredrag på samhällsbyggnadsdagarna om den nya klimatmodulen i Bidcon.

– På 45 minuter kommer jag och Ulf Wiklund från Tyréns att förklara varför det inte längre är svårt att räkna på klimatpåverkan på byggnader. Vi kommer att beskriva processen bakom den nya klimatmodulen i Bidcon, dess fördelar och även att belysa varför vi tror att denna utveckling är så väldigt viktig, Andreas Forsfjäll, Elecosoft.

Läs mer om samhällsbyggnadsdagarna.

Om samhällsbyggarna
Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med ca 5000 medlemmar.
Alla som verkar inom Samhällsbyggnadssektorn är välkomna som medlemmar. Med fler kompetenser, erfarenheter och synpunkter skapar vi ett bättre och mer hållbart samhälle för alla. Samhällsbyggarna är ett nationellt nätverk som är unikt i sin bredd och med sin spetskompetens inom samhällsbyggnadsområdets alla delar.

 

Bidcon klimatmodul först med CO2 i kalkylen

2016-09-12

Bidcon klimatmodul

Idag presenterar Elecosoft och Tyréns ett nytt verktyg för beräkningar av byggnaders klimatpåverkan. Genom att koppla CO2-värden till mängdningsberäkningar kan klimatpåverkansvärdet beräknas och jämföras redan i kalkylskedet.

Verktyget utgör en ny modul i Bidcon, ett av byggbranschens vanligaste kalkylprogram, och innebär en möjlighet att ställa CO2-utsläppen mot kostnaden redan i kalkylen.

Bland större byggherrar och fastighetsbolag finns en ökande efterfrågan på livscykelanalyser (LCA). Genom LCA beräknas en byggnads samlade miljöpåverkan, från råmaterialutvinning och vidare till produktion, transport, användning och slutbehandling. I takt med att LCA-analyser blivit vanligare har efterfrågan på ett kvalitetssäkrat verktyg för att kunna beräkna hur stor miljöpåverkan i form av CO2-utsläppen blir ökat.

– Nu gör vi det möjligt att jämföra olika byggdelars klimatpåverkan parallellt med dess kostnad, vilket förenklar för beslutsfattare att göra hållbara och långsiktigt bra miljöval, säger Andreas Forsfjäll, produktledare på Elecosoft.

Elecosoft utvecklar programvaror för byggbranschen och har under en längre tid arbetat mot en vision att kunna hantera miljöbegrepp i kalkylprogrammet Bidcon. Samhällsbyggnadskonsulten Tyréns utför en mängd livscykelanalyser och bidrar till att kontinuerligt förse de klimatpåverkande resurserna i Bidcon med underliggande CO2-värden.

– Resultatet av beräkningarna är tydliga och pedagogiska underlag för beslut, och kan användas för att jämföra olika alternativs miljöpåverkan, snabbt se konsekvenserna av produktförändringar och nya materialval samt kommunikation av miljöprestanda, säger Ulf Wiklund, affärsutvecklare på Tyréns.

För mer information, kontakta:

Andreas Forsfjäll, produktledare,
Elecosoft Consultec AB
tel 0910-21 55 27
andreas.forsfjall@elecosoft.se

 

Avvikelser i supporten 12-14/9

2016-09-09

Frank Support

Måndag till onsdag V.37 är vår support begränsad och vi tar bara emot support via mail.
Besök vår sida för support för aktuella kontaktuppgifter.

 


Vår kundtidning ConText

Läs vår kundtidning ConText som innehåller intressanta reportage från våra kunder blandat med information och nyheter från Consultecgruppen.

 

Följ oss

Facebook

rekrytering
Lediga tjänster

Vi fortsätter att växa och söker nu en Key Account Manager och en utbildare i våra programvaror Bidcon och Asta Powerproject KAM: Till Mälardalen söker vi nu en person som […]

 
 
 
http://www.elecosoft.se/ http://www.elecosoft.se/wp/wp-content/themes/consultectema