Elecosoft  
Elecosoft

Senaste nytt

Lär dig mer om Bidcon klimatmodul på samhällsbyggnadsdagarna

2016-09-28

Ulf Wiklund Andreas Forsfjall
Ulf Wiklund och Andreas Forsfjäll talar om klimatmodulen på Wood Building summit. Bild: Nolia/Wood Building Summit

Den 12-13 oktober anordnas Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm. Under samhällsbyggnadsdagarna träffas hela samhällsbyggnadssektorn för att utbyta nätverk, kunskap och information.
Elecosoft kommer tillsammans med Tyréns den 12 oktober att hålla ett föredrag på samhällsbyggnadsdagarna om den nya klimatmodulen i Bidcon.

– På 45 minuter kommer jag och Ulf Wiklund från Tyréns att förklara varför det inte längre är svårt att räkna på klimatpåverkan på byggnader. Vi kommer att beskriva processen bakom den nya klimatmodulen i Bidcon, dess fördelar och även att belysa varför vi tror att denna utveckling är så väldigt viktig, Andreas Forsfjäll, Elecosoft.

Läs mer om samhällsbyggnadsdagarna.

Om samhällsbyggarna
Samhällsbyggarna är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med ca 5000 medlemmar.
Alla som verkar inom Samhällsbyggnadssektorn är välkomna som medlemmar. Med fler kompetenser, erfarenheter och synpunkter skapar vi ett bättre och mer hållbart samhälle för alla. Samhällsbyggarna är ett nationellt nätverk som är unikt i sin bredd och med sin spetskompetens inom samhällsbyggnadsområdets alla delar.

 

Bidcon klimatmodul först med CO2 i kalkylen

2016-09-12

Bidcon klimatmodul

Idag presenterar Elecosoft och Tyréns ett nytt verktyg för beräkningar av byggnaders klimatpåverkan. Genom att koppla CO2-värden till mängdningsberäkningar kan klimatpåverkansvärdet beräknas och jämföras redan i kalkylskedet.

Verktyget utgör en ny modul i Bidcon, ett av byggbranschens vanligaste kalkylprogram, och innebär en möjlighet att ställa CO2-utsläppen mot kostnaden redan i kalkylen.

Bland större byggherrar och fastighetsbolag finns en ökande efterfrågan på livscykelanalyser (LCA). Genom LCA beräknas en byggnads samlade miljöpåverkan, från råmaterialutvinning och vidare till produktion, transport, användning och slutbehandling. I takt med att LCA-analyser blivit vanligare har efterfrågan på ett kvalitetssäkrat verktyg för att kunna beräkna hur stor miljöpåverkan i form av CO2-utsläppen blir ökat.

– Nu gör vi det möjligt att jämföra olika byggdelars klimatpåverkan parallellt med dess kostnad, vilket förenklar för beslutsfattare att göra hållbara och långsiktigt bra miljöval, säger Andreas Forsfjäll, produktledare på Elecosoft.

Elecosoft utvecklar programvaror för byggbranschen och har under en längre tid arbetat mot en vision att kunna hantera miljöbegrepp i kalkylprogrammet Bidcon. Samhällsbyggnadskonsulten Tyréns utför en mängd livscykelanalyser och bidrar till att kontinuerligt förse de klimatpåverkande resurserna i Bidcon med underliggande CO2-värden.

– Resultatet av beräkningarna är tydliga och pedagogiska underlag för beslut, och kan användas för att jämföra olika alternativs miljöpåverkan, snabbt se konsekvenserna av produktförändringar och nya materialval samt kommunikation av miljöprestanda, säger Ulf Wiklund, affärsutvecklare på Tyréns.

För mer information, kontakta:

Andreas Forsfjäll, produktledare,
Elecosoft Consultec AB
tel 0910-21 55 27
andreas.forsfjall@elecosoft.se

 

Avvikelser i supporten 12-14/9

2016-09-09

Frank Support

Måndag till onsdag V.37 är vår support begränsad och vi tar bara emot support via mail.
Besök vår sida för support för aktuella kontaktuppgifter.

 

Nyheter i Bidcon och Sitecon version 2016.2

2016-09-07

Nyheter i Bidcon och Sitecon

Nu har vi släppt version 2016.2 av Bidcon som innehåller ett flertal nya funktioner. I samband med 2016.2 finns även den nya tilläggsmodulen för att räkna på klimatpåverkan tillgänglig på marknaden.

Versionen finns att ladda hem via vår kundsida

 

Version 2016.2 av Sitecon  är också här, med omfattande prestandaförbättringar för bl a dokument – och registerhantering.

Versionen finns att ladda hem via vår kundsidan

 

Träffa oss på något av våra kundevent i maj och juni

2016-05-13

userforum
Bild: Från vår användarträff för DDS-CAD i april.

I maj och juni anordnar vi kundevent där vi pratar om framtidens programvaror för bygg- och installationsbranschen.

Den 25 maj finns vi på plats i Göteborg och den 9 juni i Stockholm.

Preliminärt schema för dagarna:
09:00-09:15 Introduktion
09:15-10:00 Bidcon & Powerproject
10:00-10:30 Fika
10:30-11:00 Powerproject, fördjupning
11:00-12:00 Bidcon, fördjupning
12:00-13:00 Gemensam lunch och avslut

Varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att delta.

Skicka ett mail till: info@elecosoft.se

 


Vår kundtidning ConText

Läs vår kundtidning ConText som innehåller intressanta reportage från våra kunder blandat med information och nyheter från Consultecgruppen.

 

Följ oss

Facebook

Ulf Wiklund Andreas Forsfjall
Lär dig mer om Bidcon klimatmodul på samhällsbyggnadsdagarna

Ulf Wiklund och Andreas Forsfjäll talar om klimatmodulen på Wood Building summit. Bild: Nolia/Wood Building Summit Den 12-13 oktober anordnas Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm. Under samhällsbyggnadsdagarna träffas hela samhällsbyggnadssektorn för att […]

 
 
 
http://www.elecosoft.se/ http://www.elecosoft.se/wp/wp-content/themes/consultectema