Elecosoft  
Elecosoft

Senaste nytt

Träffa oss på något av våra kundevent i maj och juni

2016-05-13

userforum
Bild: Från vår användarträff för DDS-CAD i april.

I maj och juni anordnar vi kundevent där vi pratar om framtidens programvaror för bygg- och installationsbranschen.

Den 25 maj finns vi på plats i Göteborg och den 9 juni i Stockholm.

Preliminärt schema för dagarna:
09:00-09:15 Introduktion
09:15-10:00 Bidcon & Powerproject
10:00-10:30 Fika
10:30-11:00 Powerproject, fördjupning
11:00-12:00 Bidcon, fördjupning
12:00-13:00 Gemensam lunch och avslut

Varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att delta.

Skicka ett mail till: info@elecosoft.se

 

PEAB väljer Powerproject som projektplaneringsverktyg

2016-04-25

peab2

Sveriges största byggföretag, sett till omsättning i Sverige, väljer Powerproject som sitt projektplaneringsverktyg. Vi har under mer än 15 år samarbetat med Peab som leverantör av Plancon, vår tidigare planeringslösning. När man nu fasar ut Plancon till förmån för vårt egna kraftfulla Powerproject-lösning väljer Peab att växla över till detta verktyg.

Konverteringen inleds omgående, innehåller en hel del arbete med utbildningar samt anpassningar till verksamheten vilket kommer att möjliggöra för Peab att ytterligare lyfta planeringsnivån i koncernen.

’’Peab är en av våra viktigaste kunder och vi är väldigt glada över att få förnyat förtroende på planeringssidan’’, säger kundansvarig Mats Abrahamsson. ’’Powerproject öppnar upp nya dimensioner i planeringen och Peab är en aktör som ligger i framkant inom detta område så det fortsatta samarbetet är viktigt för oss båda’’, fortsätter Mats.

 

Många kontakter under Nordbygg – Tack till er som besökte oss!

2016-04-12

Monter C-hall 2016

Nordbygg är över och vi vill tacka alla er som besökt oss under mässan.

Vi är mycket nöjda med årets mässa! I år hade vi många bra nyheter i alla programvaror att visa upp under mässan vilket skapade stort intresse för våra montrar. Vi har träffat många av våra befintliga kunder och kontakter, men även fått möjligheten att visa våra produkter för nya personer och även nya kunder. Julia Hedlund, Elecosoft.

Nordbygg är verkligen ett imponerande event. Totalt var över 900 utställare på plats från cirka 30 länder, och mässan besöktes av totalt 48000 personer! Julia Hedlund, Elecosoft.

 

Möjligheter öppnas upp med Bidcon BIM

2016-03-31

Bidcon BIM

Hela detta inlägg är en artikel från Tema Bygg.

Elecosoft Consultec, en av de ledande IT-leverantörerna ser ett ökat intresse för BIM i byggsektorn. Enligt företaget inser nu allt fler fördelarna med BIM och hur processen kan sänka kostnader och spara tid.

Trots en konservativ byggbransch sker nu sakta men säkert ett skifte mot digitala tjänster, framförallt användandet av BIM. Processen är en arbetsmetod som samlar all information kring en byggnad i en och samma databas, tillgänglig för samtliga inblandade parter.

IT-företaget Elecosoft Consultec, aktören bakom kända programvaror såsom Bidcon, Staircon och Sitecon, har hos sina kunder sett ett ökat intresse för BIM de senaste åren och arbetar nu alltmer för att integrera BIM i sina tjänster.

BIM samlar all information digitalt

Enligt Andreas Forsfjäll, Produktledare på Elecosoft Consultec, ökar intresset och att inom en inte alltför lång framtid kommer det troligtvis finnas kravställning på BIM i branschen. Och enligt Andreas finns flera fördelar att med BIM kunna samla informationen, även om det ställer högre krav och en större insats i informationsberedningen i tidiga skeden av byggprocessen.

I dag har vi fortfarande 2D-ritningar som skickas mellan parterna vilket inte bara är ineffektivt utan ökar också risken för felkalkyleringar, säger han.

En BIM-modell innehåller all information om en byggnad; från de ursprungliga skisserna som arkitekten skapat till all relevant information som tillför värde för byggnaden och processen. Tanken är att det ska vara en levande databas, från idéstadiet till det att byggnaden slutligen rivs.

Med BIM kan man samla all information, spara tid och pengar och med hjälp av informationen minimera risken för kollisionskrockar, säger Andreas.

Det finns i dag ett antal större aktörer inom byggsektorn som använder någon form av BIM-lösning, främst för mängavtagning och kollisionshantering. Och här finns stora möjligheter till kostnadsbesparing. Elecosofts kalkyleringsprogramvara Bidcon kan exempelvis på bara ett fåtal minuter utföra en mängdavtagning och automatiskt flytta informationen till en BIM-modell medan en traditionell mängdavtagning på papper hade tagit uppåt 2 veckor.

Möjligheter öppnas upp med Bidcon BIM

Med hjälp av Bidcon BIM kan användaren visuellt hantera kalkylobjekt och byggnader i en 3D-vy. Tack vare en ständigt uppdaterad modell förblir objekt länkade till kalkylposten även efter revisioner.

Bidcon BIM har också användardefinierade mängdavtagningsmallar enligt exemplet ovan. Med dessa medförs möjligheten att själv definiera hur objekt skall hanteras i en import till kalkylen. Detta kan vara fördelaktigt om en IFC-modell innehåller ett stort antal identiska objekt såsom kolonner, takplattor eller träbjälklag och ska visas som ett samlat objekt.

I Bidcon BIM finns möjligheterna att importera IFC-modeller lokalt, alternativt att arbeta med BIM-modeller lagrade i Eleco BiM Cloud. Detta gör det enkelt att hålla koll på kostnader och dela information med ett 4D-verktyg, exempelvis Asta Powerproject BIM, säger Andreas.

Andreas och Elecosoft är övertygade om att BIM är framtiden och att fler aktörer kommer värdesätta nyttan med BIM. Internationellt sett har man redan kommit en bit, exempelvis där Storbritannien sedan årskiftet har infört ett krav på att offentliga byggnationer ska använda sig av BIM.

 

Elecosoft på Nordbygg

2016-03-11

Header Annons


Återigen ett jämnt årtal och dags för Nordbygg. Som vanligt kommer vi att finnas på plats för att visa våra programvaror för byggbranschen. Förutom uppgraderingar och funktionsförbättringar i programmen har vi även tre större nyheter att visa under mässan. Dessa kan ni läsa om nedan.

Varmt välkomna att i förväg anmäla intresse, eller besök oss spontant under mässan i någon av våra montrar (A09:01 & C03:12). Om ni inte har möjliget att besöka mässan visar vi er gärna programmen vid en annan tidpunkt.

 

Nyhet!
Miljöberäkningar i kalkylen

En kalkyl innehåller alla miljöpåverkande resurser samt dess mängder. Därför har vi i samarbete med Tyréns tagit fram en parameter för miljöpåverkan i vårt kalkylprogram Bidcon.Tilläggsmodulen för miljöberäkningar möjliggör ett enkelt sätt att illustrera och kalkylera miljöpåverkan. Genom att använda kalkylmotorn i Bidcon kan man gruppera, strukturera, vrida och vända på kalkylen utifrån parametern miljö. Med en ny parameter kan man också jämföra tid, kostnad och miljöpåverkan vilket blir mer och mer intressant inom byggbranschen.

Kom och se miljöberäkningar i monter C03:12:
Onsdag 6/4
Torsdag 7/4

Nyhet!
Kom och se våra BIM-lösningar

Inom byggbranschen talas det mer och mer om BIM. Vi på Elecosoft är medlemmar i BIM Alliance och arbetar aktivit med att utveckla BIM i våra produkter. Idag finns BIM som tilläggsmodul både till kalkylprogrammet Bidcon och planeringsprogrammet Powerproject.

På mässan kommer vi att demonstrera hur dessa moduler fungerar på torsdag(7/4) och fredag(8/4).

Nyhet!
Nya funktioner och nytt utseende av vårt populära
kalkylprogram Bidcon

En ny upplaga av kalkylprogrammet Bidcon finns nu på marknaden. Programmet passar den som arbetar inom bygg, anläggning, el och VS.

På mässan kommer vi att demonstrera nyheterna i Bidcon alla dagar 5/4-8/4.

 

Förutom ovan nämnda aktiviteter kommer vi givetvis även att demonstrera våra andra program och dess nyheter på mässan.

 

Varmt välkomna att besöka oss i monter A09:01 & C03:12!

 


Vår kundtidning ConText

Läs vår kundtidning ConText som innehåller intressanta reportage från våra kunder blandat med information och nyheter från Consultecgruppen.

 

Följ oss

Facebook

userforum
Träffa oss på något av våra kundevent i maj och juni

Bild: Från vår användarträff för DDS-CAD i april. I maj och juni anordnar vi kundevent där vi pratar om framtidens programvaror för bygg- och installationsbranschen. Den 25 maj finns vi […]

 
 
 
http://www.elecosoft.se/ http://www.elecosoft.se/wp/wp-content/themes/consultectema