Lediga tjänster

Elecosoft är en stark aktör inom programvaror för bygg- och installationsbranschen. Våra programvaror och tjänster bidrar till förenklade processerna kring planering, kalkylering, design, projektering och uppföljning. Idag är vi närmare 70 anställda över hela landet och har fyra lokalkontor, Stockholm, Växjö, Göteborg, Umeå, samt huvudkontor i Skellefteå. Du kan vara en del vår framtid, och Elecosoft kanske ett spännande steg i din fortsatta utveckling. Nedan kan du läsa om våra lediga tjänster:

Certifierad_2023_2024_SVE_feb

Affärsområdeschef Staircon

Systemutvecklare Bidcon

Vi söker utvecklare för arbetet med att vidareutveckla vårt kalkylprogram Bidcon som används i bygg-, anläggnings-, och installationsbranschen. I programmet finns en klimatmodul som innehåller stöd för klimatdeklarationer och kalkyler för klimatpåverkan, ett område där vi ligger i framkant.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team av utvecklare och tillsammans med dina kollegor tar du fram förslag på lösningar för ny funktionalitet. Vi arbetar ofta i dialog med våra kunder för att förstå vilka önskemål som finns och vad vi ska prioritera. Tillsammans med våra andra utvecklingsteam, i Sverige och utomlands, arbetar vi för att se till att våra produkter fungerar bra tillsammans. På Elecosoft kommer du att ha möjlighet att medverka i olika delar av arbetet och ha kontakt med kollegor som arbetar i hela produktlivscykeln, från sälj till support och underhåll. Det innebär också att du har möjlighet att växla mellan uppgifter över tid. Eftersom våra programvaror är i olika skeden av utveckling finns möjlighet att få arbeta i olika teknologier, allt från desktop till molnbaserat.

Vem är du?

 • Du har förmodligen en högskoleutbildning och ett antal års erfarenhet av att arbeta med systemutveckling.
 • Du är teknikintresserad och gillar att utforska nya områden för att bredda din kompetens.
 • Du trivs med att arbeta i grupp och tillför energi och glädje till teamet. Du tar ansvar för att fullfölja dina åtaganden och är nyfiken på nya lösningar och kommer att bidra till företagets framgångar.

Att vara utvecklare på Elecosoft

Att vara utvecklare på Elecosoft innebär att vara en del av ett team som arbetar för att ständigt utveckla våra programvaror. Du har frihet att välja och föreslå lösningar på de uppgifter som ska lösas. Du har en arbetsplats på något av våra kontor men kan också välja att jobba hemma eller på distans delar av tiden. Tillsammans försöker vi hitta vägar att utveckla såväl våra produkter som medarbetare. Känner du dig redo för en ny utmaning, tveka inte att ta kontakt.

Ansökan

Utvärdering och intervjuer sker löpande. Gå till ansökan genom att klicka här.

Kontakt

Vid frågor om tjänsten eller företaget så kontakta Peter Markgren för mer information.
Mail: peter.markgren@elecosoft.se
Telefon: +46 (0)910-21 55 11

Bakgrunden i elbranschen. Kundrelationen i ryggmärgen.

Vi söker en säljare som vill bli en viktig pusselbit i kundkontakten och affärsutvecklingen på den svenska marknaden.

Elecosoft utvecklar programvaror som ger ökad kontroll och effektivitet i byggprocessens alla faser. Vårt globala team består av människor med olika personligheter och erfarenheter från olika kulturer och bakgrunder. Tillsammans hjälps vi åt att ständigt förnya och utöka vårt erbjudande. Vi drivs av och utvecklas genom våra kundrelationer. Våra programvaror utvecklas dagligen med värdefull input från kunder via vår support, våra utbildningar och våra konsulttjänster.

Som företag har vi öppna dörrar och högt i tak. Vi tror på styrkan i en kultur som genomsyras av samarbete och förtroende. Vi vill säkerställa att alla medarbetare känner sig värdefulla, har möjlighet att utvecklas, påverka, bidra till våra mål och nå sin fulla potential. Vi är dessutom ett riktigt trevligt gäng.

Rollen som säljare på Elecosoft

Som säljare av Elecosofts produktportfölj är ansvarar du för säljinsatserna, kundkontakten och själva affären. Du sitter med i produktrådet där du får har möjlighet att maximera produktens värde och kundnytta genom att lyssna av marknaden och hjälpa till att prioritera utvecklingsinsatser med kunden eller intressenten som utgångsläge. Du får uppbackning av teamet i form av tekniskt säljstöd i detaljerade tekniska frågor. Programvarorna lär du dig till den grad du behöver för att göra affärer.

Exempel på arbetsuppgifter;

 • Arbeta långsiktigt med försäljning och kundvård
 • Identifiera och skapa kontakt med potentiella nyckelkunder inom elbranschen
 • Planera, genomföra och utvärdera säljstrategier, säljaktiviteter och projekt
 • Utveckla affärer och relationer med befintliga och nya kunder
 • Försäljningsinsatser via telefon, e-post, besök, mässor och webb
 • Demo av programmet live och via webb
 • Kontakt med övriga externa intressenter i syfte att utveckla säljkanaler
 • Bedriva omvärldsbevakning

Vem är du?

Du har ett kunnande om installationsbranschen, är öppen och social. Du är trygg, gillar att småprata vid kaffemaskinen och van vid långsiktiga kundrelationer. Du motiveras av att nå resultat – individuellt och tillsammans. Dessutom har du en fingertoppskänsla för säljprocessen, för kundens behov och en nyfikenhet för både dina egna och andras idéer.

För att glänsa i denna roll tror vi att du;

 • Har utbildning eller relevant erfarenhet inom installationsbranschen (installatör, kalkylator etc.)
 • Är social och tycker om samarbete
 • Har erfarenhet av säljarbete och långsiktiga kundrelationer
 • Motiveras av resultat och engageras av utmaningar

Placeringsort

Göteborg eller Skellefteå

Ansökan

Gå till ansökan genom att klicka här.

Kontakt

Vid frågor om tjänsten eller företaget kontakta  Anders Karlsson för mer information.
Mail: anders.karlsson@elecosoft.com
Telefon: +46 (0)70-620 27 57

Nu söker vi en driven affärsområdeschef till vår verksamhet – en nyckelperson som vill ta Staircon vidare på sin tillväxtresa och själv ta ett nytt steg i sin utveckling som ledare, chef och affärsutvecklare.
Är du intresserad av att utveckla en internationell affär genom internationella team? Får du en kick av att söka förbättringsmöjligheter och utforma långsiktiga strategier samtidigt som du får saker gjorda? Då kan det här vara nästa steg i din utveckling!

Arbetsuppgifter

Som affärsområdeschef driver du hela vårt affärsområde Staircon, med strategiskt och operativt ledningsansvar, fullt resultatansvar, budgetansvar samt personalledning både lokalt i Sverige (Skellefteå) och internationellt.  I denna roll blir du därför ytterst ansvarig för produktägandet, utvecklingen av produkterna i en agil miljö, second line support, försäljning, marknadsföring och kundutbildningar. I rollen ingår också arbete i företagets ledningsgrupp, samt personalansvar för ett tjugotal medarbetare varav några utanför Sverige.

Dina främsta arbetsuppgifter är:

 • Strategisk planering av verksamheten
 • Operativ ledning verksamheten
 • Process- och affärsutveckling
 • Att driva verksamhetens frågor inom det svenska bolaget
 • Att presentera och representera verksamheten tillsammans med det svenska bolagets VD inom koncernen
 • Att ansvara för personal, budget, PnL och målstyrning för denna del av verksamheten.

Varmt välkommen till ett hårt satsande företag under tillväxt! Eftersom vi kommer att börja hålla intervjuer omgående, hålla dessa löpande och tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt person, ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Placeringsort

Skellefteå

Ansökan

Gå till ansökan genom att klicka här.

Kontakt

Vid frågor om tjänsten eller företaget kontakta  Anders Karlsson för mer information.
Mail: anders.karlsson@elecosoft.com
Telefon: +46 (0) 910 21 55 39 | +46 (0) 70 620 27 57