Lediga tjänster

Elecosoft är ledande inom IT-verktyg anpassade för bygg- och installationsbranschen. Våra programvaror och tjänster bidrar till förenklade processerna kring planering, kalkylering, design, projektering och uppföljning. Idag är vi närmare 70 anställda över hela landet och har fyra lokalkontor, Stockholm, Växjö, Göteborg, Umeå, samt huvudkontor i Skellefteå. Du kan vara en del vår framtid, och Elecosoft kanske ett spännande steg i din fortsatta utveckling. Nedan kan du läsa om våra lediga tjänster:

Affärsområdeschef Staircon

Nu söker vi en nyckelperson till vår verksamhet. En person som vill ta ett nytt steg i sin utveckling som ledare, chef och verksamhetsutvecklare. Vi söker en person som ska driva vårt affärsområde Staircon – både operativt och strategiskt. Med fullt resultatansvar inklusive personalledning. Är du intresserad av att operativt arbeta med att utveckla en internationell affär, internationella team och av att få saker gjorda samtidigt som du gillar att tänka strategiskt och fundera på förbättringsområden i en verksamhet med väldigt stor potential? Då kan det här vara nästa steg i din utveckling!

Arbetsuppgifter

Som chef för vårt affärsområde kommer du att vara ansvarig för hela affärsområdet som hanterar Staircon.  Ansvaret innefattar strategiskt och operativt ledningsansvar, budgetansvar och personalledning lokalt i Sverige (Skellefteå) och internationellt.  I denna roll blir du därför ytterst ansvarig för produktägandet, utvecklingen av produkterna i en agil miljö, second line support, försäljning, marknadsföring och kundutbildningar. I rollen ingår budgetansvar, arbete i företagets ledningsgrupp, representation i koncernens ledningsgrupp samt personalansvar för ett tjugotal medarbetare varav en del utanför Sverige.

Dina främsta arbetsuppgifter:

 • Strategisk planering av verksamheten
 • Operativ ledning av produktledningen
 • Operativ ledning av utvecklingen
 • Operativ ledning av marknad/sälj
 • Driva verksamhetens frågor på koncernnivå
 • Utveckla och driva affärsområdes processer
 • Ansvara för personal, budget, verksamhetsutveckling och strategisk planering för denna del av verksamheten.

Erfarenhet & Personliga egenskaper

Arbetet är förenat med processutveckling, personalledning, och normalt strategisk- och operativt ledningsarbete. Du bör ha arbetat som chef/ledare förut. Du bör ha en teknisk bakgrund. Tidigare erfarenhet av trapp-branschen är meriterande. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att trivas i denna roll tror vi att du är;

 • Intresserad av mjukvaruutveckling och den utveckling som pågår inom detta område
 • Målstyrd och resultatinriktad
 • Socialt begåvad
 • Intresserad av att utveckla verksamhet och ’affärer’
 • Är affärsorienterad
 • Nytänkande
 • Intresserad av personalutveckling

Övrig information
Placeringsort: Skellefteå
Omfattning: Heltid, Tillsvidareanställning
Start: Omgående eller enligt överenskommelse

Kontakt & ansökan:

Vid frågor om tjänsten, företaget etc. kontakta Anders Karlsson via mail.
Utvärdering och intervjuer sker löpande. Märk din ansökan med tjänsten du är intresserad av och maila den till Anders.
anders.karlsson@elecosoft.com

Säljare Staircon

Vi söker en person som ska arbeta med försäljningen av vår produkt Staircon – en mjukvaruprodukt för design och tillverkning av trappor. Staircon är i kraftig tillväxt, mjukvaran används av hundratals kunder runt om i världen och hanteras idag av vår globala sälj- och supportorganisation. En av våra seniora säljare går vidare i karriären å vi söker nu en ny stjärna till vårt kontor i Skellefteå.


Dina arbetsuppgifter

På Elecosoft kommer du att ingå i ett team som arbetar med utveckling, försäljning, installation och support av Staircon.

Din roll i teamet blir att representera försäljningen och affären för Staircon – främst med fokus på Skandinavien men även andra marknader kan komma att bli aktuella. Du kommer huvudsakligen att ansvara för säljinsatser på denna marknad – men en annan viktig del i arbetet blir också att bidra till att maximera produktens värde genom att lyssna av marknaden och hjälpa till att prioritera utvecklingsinsatser utifrån synpunkter från kunder och övriga intressenter.

Du kommer att vara med och påverka hur din roll utvecklas och vad den innebär. Produkten har en hög teknisk nivå som du lär dig i den mån du behöver för att göra affärer och du får uppbackning av teamet i form av tekniskt säljstöd i detaljerade tekniska frågor. Vi jobbar med långsiktiga relationer med våra kunder, säljprocessen kan vara lång och kräver ofta samarbete i vårt tvärfunktionella team.

Du kommer också att ha möjlighet att driva externa samarbeten för att utveckla säljkanaler.

Exempel på arbetsuppgifter;

 • Arbeta integrerat med internationell försäljning och marknadsföring
 • Identifiera potentiella nyckelkunder
 • Planera, genomföra och utvärdera säljstrategier, säljaktiviteter och projekt
 • Utveckla affärer och relationer med befintliga och nya kunder
 • Försäljningsinsatser via telefon, mail, besök, mässor och webb
 • Demo av programmet live och via webb
 • Samarbete med marknadsavdelning i syfte att öka synligheten av produkten
 • Administration av offert, order & leverans
 • Kontakt med övriga externa intressenter i syfte att utveckla säljkanaler
 • Bedriva omvärldsbevakning

Vi söker dig som

Vi söker dig som vill vara med och ta Staircon vidare i Sverige, Norden och världen. Som person är du engagerad, utåtriktad, resultatorienterad och har ett välutvecklat affärsmannaskap. Du är affärsorienterad och ser lösningar framför problem, arbetar analytiskt och har förmågan att matcha våra produkter med kundens behov.

Att bygga relationer, vara lyhörd och anpassa ditt sätt att bemöta olika typer av människor är naturligt för dig. Du trivs i en roll där du får stort utrymme att driva ditt arbete framåt även när det är långa processer samt har förmåga att resonera strategiskt kring ditt agerande. Vi tror att du har erfarenhet av teknisk lösningsförsäljning eller på annat sätt en grundläggande förståelse för teknik och dess frågeställningar.

Tillsammans med teamet söker du ny information och lösningar på problem som du stöter på. Du är därtill mån om kvalitén på det arbete du presenterar och du trivs med att arbeta med mycket ansvar och stort inflytande i de projekt du involveras i.

Eftersom du själv kommer att ha stora möjligheter att påverka dina arbetsdagar och dess upplägg är det värdefullt att du som person är självgående, driven och målinriktad, tar ett stort eget ansvar och själv kan strukturera dina dagar.

Kvalifikationer

 • Strategiskt och metodiskt tänkande med avseende på försäljning
 • Någon form av utbildning inom försäljning är ett krav
 • Erfarenhet av försäljning, helst B2B
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs med att jobba självständigt

Övrig information
Placeringsort: Skellefteå
Yrkesroll: Försäljning Teknik
Omfattning: Heltid, Tillsvidareanställning
Start: Omgående eller enligt överenskommelse

Kontakt:

Vid frågor om tjänsten, företaget etc. kontakta Kenneth Schönfeldt via mail.
kenneth.schonfeldt@elecosoft.com

Ansökan:

Utvärdering och intervjuer sker löpande. Märk din ansökan med tjänsten du är intresserad av.
Skicka in din ansökan till Kenneth Schönfeldt via mail.
kenneth.schonfeldt@elecosoft.com

Ingenjör teknisk support Staircon

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en person till vårt affärsområde Staircon som ska arbeta med teknisk support, installation och test av vår produkt Staircon, som är en programvara för design och produktion av trappor.
I tjänsten ingår att genomföra utbildningar, utföra databasanpassningar för kunder, besvara användarfrågor, utreda användarsupport och installation av våra program på plats hos kunder.

I tjänsten blir du också en medlem i Staircon’s agila team, där du är med och kravställer och testar produkten. Mycket av kontakten med kunder (från hela världen) och återförsäljare sker via mail, uppkoppling via internet och telefon. Resande ingår i tjänsten.

Utveckling och support av Staircon bedrivs i Skellefteå så här sitter större delen av ditt framtida kontaktnät. Men vi har även återförsäljare och kollegor i andra länder som du i den här tjänsten kommer att kommunicera med.

Vi söker dig som

 • Gillar att jobba med strukturerad problemlösning?
 • Vill ingå i ett engagerat team som tillsammans löser komplexa uppgifter?
 • Är intresserad att lära dig om våra kunders produktion och hjälpa dem använda Staircon CAD och CAM programvara för trapptillverkning?
 • Tycker det är spännande att vara med och utveckla Staircon?
 • Önskar jobba i en internationell miljö?

Blir du lockad av frågorna ovan så kan det här jobbet vara något för dig!

Kvalifikationer
Grundkrav: Högskola/universitets utbildning inom teknik eller IT samt god kommunikationsförmåga på svenska och engelska.

Meriterande: Erfarenhet av mjukvaruutveckling. Erfarenhet från snickeri branschen, CAD system, CAM system eller CNC tillverkning. Flerspråkighet.

Övrig information
Placeringsort Skellefteå

Kontakt:

Vid frågor om tjänsten, företaget etc. kontakta Kenneth Schönfeldt via mail.
kenneth.schonfeldt@elecosoft.com

Ansökan:

Utvärdering och intervjuer sker löpande. Märk din ansökan med tjänsten du är intresserad av.
Skicka in din ansökan till Kenneth Schönfeldt via mail.
kenneth.schonfeldt@elecosoft.com

Säljare/produktadministratör Statcon

Till vårt kontor i Skellefteå söker vi nu en person som ska driva försäljningen av vår produkt Statcon – ett program  för dimensionering och kontroll av pelare, balkar och träförband.


Dina arbetsuppgifter

På Elecosoft kommer du att ingå i ett mindre team som arbetar med utveckling och försäljning av programmet Statcon.  Statcon är ett mycket uppskattat program som används av hundratals kunder i Sverige och Norden.

Din roll i teamet blir att driva och utveckla försäljningen och affären Statcon. Du kommer att ansvara för säljinsatser och försäljningsbudget – men en viktig del i arbetet blir också att bidra till att maximera produktens värde genom att lyssna av marknaden och hjälpa till att prioritera utvecklingsinsatser utifrån synpunkter från kunder och övriga intressenter.

I detta arbete blir du en fristående entreprenör inom ett större företag. Du själv kommer att sätta din framtid och vad den här rollen innehåller. På sikt kommer du arbeta med allt ifrån att ta fram säljfilmer till att utbilda kunder i programmet och driva externa samarbeten för att utveckla produkten.

Exempel på arbetsuppgifter;

 • Planera, kommunicera och genomföra budget, sälj- och aktivitetsplaner
 • Utveckla affärer och relationer med befintliga och nya kunder, nya återförsäljare etc
 • Samarbete med marknadsavdelning i syfte att öka synligheten av produkten och därmed vara en del av produktens leadgenerering
 • Försäljningsinsatser via telefon, mail, besök och webb
 • Demo av programmet live och via webb
 • Bidra med support av programmet via mail och telefon
 • Hålla utbildningar
 • Administration av offert, order & leverans
 • Kontakt med övriga externa intressenter i syfte att utveckla produkten
 • Arbeta nära ditt utvecklingsteam och förstå de tekniska frågeställningar som påverkar produktutvecklingen.
 • Delta i arbetet med koordinering och test av nya releaser
 • Bedriva omvärldsbevakning

 

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som vill vara med och ta Statcon vidare i Sverige, Norden och världen. Som person är du engagerad, utåtriktad, resultatorienterad och har ett välutvecklat affärsmannaskap. Du vill ’göra en skillnad’.

Du söker självständigt ny information och lösningar på problem som du stöter på. Du är därtill mån om kvalitén på det arbete du presenterar och du trivs med att arbeta med mycket ansvar och stort inflytande i de projekt du involveras i.

Eftersom du själv kommer att ha stora möjligheter att påverka dina arbetsdagar och dess upplägg är det värdefullt att du som person är självgående och kan dra logiska slutsatser och själv strukturera dina dagar.

Kvalifikationer

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs med att jobba självständig mot uppsatta mål.
 • Erfarenhet av att utveckla affärer och/eller verksamhet är ett plus men inte ett krav.
 • Erfarenhet av B2B försäljning är ett plus men inte ett krav.
 • Fördelaktigt om du har förståelse för fysik och konstruktion genom tidigare arbetslivserfarenhet eller studier.
 • Fördelaktigt om du har insikt i byggprocessen, primärt byggnadskonstruktion, genom tidigare arbetslivserfarenhet eller studier.

Övrig information

Placeringsort Skellefteå

Ansökan/kontakt:

Utvärdering och intervjuer sker löpande. Märk din ansökan med tjänsten du är intresserad av.
Skicka in din ansökan till Anders Karlsson via mail.
anders.karlsson@elecosoft.com
Du är även välkommen att kontakta Anders om du har frågor om tjänsten, företaget etc.

Utvecklare Staircon

Vi söker en person som ska arbeta med utvecklingen av vår produkt Staircon – en programvara för design och tillverkning av trappor. Staircon är i kraftig tillväxt och används av hundratals kunder runt om i världen.

Dina arbetsuppgifter

På Elecosoft kommer du att ingå i ett SCRUM-team som gemensamt arbetar med utveckling av en programvarusvit för design och produktion av trappor. Idag består den av en CAD-del för design, en CAM-del för produktion och en web-applikation för visualisering och beställning av trappor. En viktig uppgift kommer att vara att designa och utveckla nästa generation av vår CAD-programvara.

För att trivas med att utveckla Staircon tror vi därför att det är viktigt att du har ett intresse av 3D-grafikprogrammering och/eller CAD/CAM-programvaror.

Utveckling och support av Staircon bedrivs i Skellefteå där större delen av ditt framtida kontaktnät finns. Vi har även återförsäljare och kollegor i andra länder som du i den här tjänsten kommer att kommunicera med.

Vi söker dig som

 • Är en teknisk utvecklare med kompetens inom GUI-utveckling och förmåga att visualisera objekt i 3D.
 • Har förmåga att utföra strukturerad design
 • Kan driva och slutföra utvecklingspunkter
 • Har kompetens inom C# och C++
 • Gärna erfarenhet av web-programmering (HTML, TypeScript/JavaScript, Angular etc)

Meriterande är om du har matematisk begåvning med kunskap inom linjär algebra, matriser, vektorer och sök- och optimeringsalgoritmer. Har du dessutom tidigare erfarenhet och kunskap inom utveckling av CAD-programvara ses detta som mycket meriterande.

Vi jobbar i tvärfunktionellt team, du kommer att lösa uppgifter tillsammans med andra utvecklare och supportpersonal som representerar användarna. Som person tycker du om att dra nytta av andras kunskaper samtidigt som du delar med dig av dina egna, för att som team uppnå bästa möjliga resultat.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Övrig information
Placeringsort Skellefteå

Kontakt:

Vid frågor om tjänsten, företaget etc. Kenneth Schönfeldt via mail.
kenneth.schonfeldt@elecosoft.com

Ansökan:

Utvärdering och intervjuer sker löpande. Märk din ansökan med tjänsten du är intresserad av.
Skicka in din ansökan till Kenneth Schönfeldt via mail.
kenneth.schonfeldt@elecosoft.com