Lediga tjänster

Vi tror på framtiden. Hela Elecosofts affärside bygger på att hjälpa företag att forma morgondagens miljöer, och göra det så hållbart och effektivt som möjligt. Idag är vi närmare 80 anställda över hela landet och har fyra större lokalkontor, Stockholm, Växjö, Göteborg, Umeå, samt huvudkontor i Skellefteå. Du kan vara en del vår framtid, och Elecosoft kanske ett spännande steg i din fortsatta utveckling. Nedan kan du läsa om våra lediga tjänster:

Controller / chef för ekonomienheten

Elecosoft är ledande inom IT-verktyg anpassade för bygg- och installationsbranschen. Idén bakom företagets tjänster och program är att de ska förenkla processerna kring planering, kalkylering, design, projektering och uppföljning. Företaget har idag cirka 80 anställda med kontor utspridda över Sverige och Europa.

Till vårt kontor i Skellefteå söker vi dig som vill ta chansen till utveckling på ett offensivt satsande, internationellt och mycket trevligt företag. Vår nuvarande ekonomichef kommer nämligen att gå i pension till våren så nu söker vi en Ekonomichef/Controller till Elecosoft Consultec AB .

Arbetsbeskrivning
Rollen är en klassisk ekonomichefs-/controllerroll med ansvar för ett litet team, med de ansvarsområden som normalt ingår i denna typ av roll. Huvuddelen av vår verksamhet finns i Sverige, men vår exportdel växer kontinuerligt genom återförsäljare men även via egna anställda. Rollen innefattar därför även ett visst arbete med internationella frågor. Rapportering sker dels internt men även till koncernens finansavdelning i London.
Rollen rapporterar formellt till det svenska bolagets VD.
Ekonomichefen hos oss arbetar både strategiskt och operativt. Du följer upp och analyserar bolagets nuläge och framtida utveckling och lönsamhet i syfte att säkerställa att de är i linje med våra ambitioner, mål och givetvis även koncernens målsättningar. Du ansvarar för budget, bokslut och rapportering månads-, kvartals- och årsvis till koncernen med ett fokus på effektivitet. Du ansvarar även för årsbokslut, skattedeklarationer och övrig extern finansiell rapportering. Ekonomichefen måste ha en förmåga att sätta sig in i och förstå verksamheten i detalj för att kunna vara ett beslutsstöd för både företagledning och avdelningschefer. Ekonomichefen har ansvar för att implementera och utveckla våra system, verktyg och rapporter för effektiv en uppföljning och styrning av företaget. Vi kör idag Navision Financials och använder Bizview för rapportering, forecast och budgetering. Koncernen använder ett engelskt rapporteringssystem som heter PlanMaster.

I arbetet ingår även ett ansvar för kontakter med externa intressenter så som revisorer, myndigheter och banker.

Ekonomichefen har personalansvar för medarbetarna på företagets ekonomiavdelning och ingår i företagets ledningsgrupp.

Utbildning
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning och ekonomistyrning, gärna i en internationell miljö.

Personliga kvalifikationer
Du är en god kommunikatör, har hög integritet och trivs med ett högt tempo i en spännande miljö. Du har en god social förmåga, god självdisciplin, är ambitiös och en god analytiker. För att lyckas i rollen krävs att du ser till helheten utan att förlora viktiga detaljer. Du måste tycka om att blanda strategiskt arbete och analyser på ledningsnivå med operativt vardagligt arbete med ditt team.

Du behärskar svenska och engelska både i tal och i skrift.

 

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan eller ställ frågor om tjänsten till Anders Karlsson.
Tel: 0910-21 55 39, Mobil: 070-620 27 57
anders.karlsson@elecosoft.se

Utvärdering och intervjuer sker löpande.
Märk gärna din ansökan med tjänsten du är intresserad av.