Räkna med KL-trä i Bidcon

Nu släpps version 2018.1 av kalkylprogrammet Bidcon. I discplin Bygg introducerar vi för första gången byggdelstyper för KL-trä. KL-trä har snabbt gjort ett kraftigt avtryck på marknaden. Materialet tilltalar då det är ett byggelement som är tvärstyvt och tåligt i förhållande till sin låga vikt, och ger möjligheter till stora spännvidder och rationellt och snabbt montage.

 

– Vi har gjort detta i nära samarbete med Martinsons, som tillhandahållit typkonstruktioner och momenttider för de aktuella byggdelstyperna. En viktig aspekt i samarbetet med Martinsons har varit det fokus som funnits på det hållbara materialet. Arbetar man med Bidcon klimatmodul får man tillgång till generiska klimatbelastningsvärden för dessa typkonstruktioner. Vill man gå ännu djupare i detalj kan man välja in Martinsons KL-trä resurser i dessa recept och erhålla de exakta CO2-värden och den EPD som finns för Martinsons produkt, Julia Hedlund på Elecosoft.

Vi på Elecosoft är stolta att kunna erbjuda dessa byggdelstyper till våra användare som främjar det hållbara samhällsbyggandet.

 

Läs mer om Bidcon