Med Memmo sparar du tid och resurser genom att samla all information om dina byggprojekt på ett ställe. Memmo är en helt molnbaserad programvara för projekthantering inom byggbranschen, utformad för att ge bästa möjliga stöd för projektledare, platschefer och arbetsledare. Dokumentera, dela och samarbeta från din dator, surfplatta och mobiltelefon.

Schemalagda webinar

Projekthantering i molnet

Memmo är ett molnbaserat projekthanteringsverktyg som passar både stora och små företag.
Molnbaserat innebär att du enkelt kan nå den informationen du behöver oavsett var du är. Projekthantering när den är som bäst!

 • null

  Dokumenthantering

  Administrera, ändra och dela filer direkt via Memmo med hjälp av Office 365.

 • null

  ÄTA-hantering

  Sammanställ och hantera avvikelser och ÄTOR som dyker upp under arbetets gång.

 • null

  Dagbok

  Skriv dagboksnoteringar med arbetsstyrka, väder, dokument och bilder.

 • null

  Egenkontroll

  Använd färdiga mallar eller skapa dina egna egenkontroller i en strukturerad översiktsvy.

 • null

  Tidsregistrering

  Registrera tid från din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Rapportera tid på ditt projekt och ta ut en rapport.

 • null

  Arbetsorder

  Registrera arbetsorder, sammanställ kostnader och ta fram fakturaunderlag.

 • null

  Anbudsförfrågan

  Skicka förfrågningar med full kontroll på vilka som läst förfrågan och vilka svar som kommit in.

Samarbeta med externa programvaror och parter

Integration och partnersamarbete

Minska risken för dubbelarbete och säkerställ att rätt information finns på rätt plats genom att ge andra system tillgång till data från Memmo. Det görs exempelvis via Memmos API eller genom redan färdiga integrationer som Bidcon, Microsoft Office 365, fakturerings- eller lönesystem.

Läs mer om programvarukombinationer.

Samarbeta med andra

Skicka anbudsförfrågningar och anmäl avvikelser med ett klick. Du meddelas vid svar och får en tydlig överblick över all kommunikation. Flexibla behörighetsinställningarna gör att du kan bjuda in partners att arbeta med valda delar i Memmo samt dela filer och mappar, även om de inte själva använder programvaran.

Molnbaserat projekthanteringsverktyg med många funktioner

Memmo är vårt senaste projekthanteringssystem där all information finns enkelt och säkert i molnet. En kostnadseffektiv molntjänst för projektledare inom bygg- och installationsbranschen, där du enkelt kan nå viktig information var du än befinner dig.

Projektdagbok
Här finns en intuitiv dagbok som hanterar noteringar med bilder och registrering av arbetsstyrka på arbetsplatsen. I dagboken kan man även koppla dokument till dagboksbladen.

 

Avvikelser & ÄTA
Dokumentera, registrera och kommunicera allt runt dina ÄTA-arbeten med Memmo. All konversation med beställaren sparas och de kan enkelt registrera sitt godkännande av ÄTA:n. Det innebär god spårbarhet och ökar tydligheten. När ÄTA:n ska faktureras kan fakturaunderlag skapas från Memmo. Du kan effektivisera hanteringen ytterligare genom att kombinera Memmo med kalkylprogrammet Bidcon.

 

Dokumenthantering
I dokumentarkivet har du möjlighet att spara alla typer av filer, inklusive mail till och från olika kontaktpersoner. Egendefinierade dokumentetiketter kan kopplas till filer för att förenkla sökning. Här finns också möjlighet att sätta status på dokument för att enkelt se vilka dokument som är färdigställda eller behöver slutföras.

 • Mallar: I Memmo finns också många färdiga dokumentmallar som kan användas i projekten.
 • Dela filer: Filer i Memmo kan enkelt delas med externa parter utanför Memmo.
 • Microsoft Office 365: Du kan använda dig av Office Online för att granska, redigera och spara filer.
 • Filsynkronisering: Checka ut mappar till valfri plats och redigera filerna där. Ändringar uppdateras till Memmo.

 

Projektmallar
Skapa nya projekt med hjälp av mallprojekt som formar en grund till dina nya projekt och säkerställer att inga dokument kommer att saknas under projektet. Fördefinierade projektorganisationer gör det tydligt vem som gör vad i projektet. Använd färdiga mallar i programmet eller skapa enkelt dina egna.

Egenkontroller och digitala checklistor
Använd färdiga mallar eller skapa dina egna egenkontroller i en strukturerad översiktsvy. Egenkontrollerna kan kopplas till arbetsorder, aktivitet, avvikelse och ÄTA. Den som utför kontrollen kan enkelt lägga till notering, bild och signera direkt i mobilen där allt sparas i realtid. Därefter kan du attestera och skriva ut dina egenkontroller direkt i projektet du arbetar i.

 

Arbetsorder
I denna modul registrerar man arbetsordrar och fyller i uppgifter om vad som ska göras, samt tid och plats för när arbetet ska utföras. I modulen sammanställs även kostnader som ingår i arbetsordern och man får då fram ett fakturaunderlag som kan skickas ut till kunden.

 

Tidsregistrering
Flexibel tidsregistrering kan göras direkt ute i fält via din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Rapportera tid på ditt projekt och ta ut en rapport på enklast möjliga sätt.

 

Kund- och leverantörsregister
I Memmo finns ett samlat register för alla kontakter, detta säkerställer att du alltid har kontaktinformationen tillgänglig när du behöver den som bäst. Du skapar enkelt nya roller och företagskategorier som kan kopplas till företag eller personer för att göra det ännu effektivare att hitta den information du behöver. Informationen nås och används sedan av alla andra moduler i programmet. Du sparar mycket arbete genom att bara behöva skriva in uppgifterna en enda gång.

 

Anbudsförfrågningar
Skicka ut anbudsförfrågningar med tillhörande underlag till flera UE/Leverantörer, utan att de ser övriga mottagare. Samtidigt har du full kontroll på vilka som läst förfrågan och vilka svar som kommit in.

Molntjänst

Säkerhet:
Molnmiljön som vi använder för att drifta Memmo är Microsoft Azure. Alla Memmo användare får ett konto i ett Active Directory som finns i Azure. All autentisering går via standardiserade protokoll (OAuth).

Memmo använder uteslutande krypterade förbindelser vid kommunikation med varje användares webbläsare (HTTPS), dvs. det är inte möjligt för någon extern part att avlyssna trafiken och på det sättet få åtkomst till känslig information.

Memmo är en molntjänst, där flera kunder delar på själva tjänsten. Däremot, har vi valt att låta varje kund ha sin egen Azure SQL databas. Detta för att garantera att inget kund-unikt data kommer att delas mellan olika kunder.

För att kunna hantera underhåll och felsökning har vissa anställda på Elecosoft möjlighet att direkt koppla upp sig mot kundens databas eller filyta i Azure-miljön. Detta regleras i vanlig ordning i avtalet mellan Elecosoft och kunden.

Systemkrav:
För att nyttja våra molntjänster måste klienten ha åtkomst till Internet (utgående trafik på port 443).

Tillgänglighet och säkerhetskopiering:
Drift och lagring för Memmo ligger i Microsoft Azure, i den region som kallas ”North Europe”, vilket betyder Irland. Mer information om Azure finns att läsa på https://azure.microsoft.com/sv-se/.

Valet av Microsoft Azure medför en hög grad av tillgänglighet för Memmo och bygger på redundans för att skydda mot eventuella fel i hårdvaran. Utöver detta, tas också regelbundet säkerhetskopior av kunders egna data, vilket kan återställas vid behov mot en avgift.

Lagring/Datamängd
Det finns ingen begränsning på datamängden som skickas till och från Memmo. Däremot finns det en begränsning i mängden data som lagras i Memmo. Priser som följer;

 • 0 kr för lagring av data upp till 50GB
 • 100 kr/mån för ytterligare 50GB lagring

Bidcon-kalkyler i molnet:
Kalkyler som kopplas till Memmo, kommer att synkroniseras och lagras i kundens unika kalkyldatabas i molnet. På så vis blir kalkylerna alltid tillgängliga från Memmo.
Det finns alltid en lokal kopia av kalkylen, lagrad i den lokala Bidcon databasen.

Nyckeln till att komma åt rätt kundinformation i Memmo, från Bidcon, är ”inbränt” i Bidcons programlicens.

Utbildningar - få ut mer av ditt molnbaserade verktyg

Vi erbjuder utbildning i alla våra programvaror för att du snabbt ska lära dig programmet och få ut mesta möjliga av din investering. Våra kurser ges som öppna utbildningar på ett flertal platser i Sverige. Vi tillhandahåller även anpassad utbildning på ort eller distans.

Utbildningar i Memmo

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster och projekthanteringsverktyg.