Fiskarhedenvillan uppskattar enkelheten med Statcon

Fiskarhedenvillan är en av Sveriges största hustillverkare. Idag levererar de cirka 450 villor årligen och har en omsättning på ca 440 miljoner kronor (2015).

Om Fiskarhedenvillan

Fiskarhedenvillan strävar alltid mot att leverera hög kvalitét och har etablerat tre principer:

  • Huset byggs på plats och villabyggsatsen är navet i processen
  • Hög materialkvalitet och förstklassigt hantverk
  • Samarbete med välkända, respekterade leverantörer

Fiskarhedenvillan har valt ett eget koncept som innebär att man levererar färdiga lösvirkeshus istället för färdiga väggelement som andra hustillverkare gör. Processen kräver mycket hög kompetens och kunnande inom konstruktion och produktion.
Allt material till stommar, väggar och tak färdigkapas efter den ritning som deras kunder har slutfört. Den flexibilitet som platsbyggda hus tillför betyder exempelvis att kunden har möjlighet att flytta fönster och bygga nya rum som inte fanns med i originalritningen.

Fiskarhedenvillans 39 kataloghus har inspirerat många, men nästan inget byggs i verkligheten. Detta på grund av att majoriteten av alla hus är skapade tillsammans med kunden utifrån behov, vilja och fantasi. Fiskarhedenvillan hjälper även sina kunder hela vägen, från tomt till inflyttning.

Arbetet med Statcon

Fiskarhedenvillans relation med Elecosoft inleddes 2003 då man införskaffade programmet Statcon. I nuläget använder man Statcon i alla sina konstruktionsberäkningar.

”Fördelarna med att använda Statcon är dess enkelhet och grafiska design. Det är lätt att få en bra bild av resultatet och det går snabbt att göra en beräkning då vi kan skapa en hel del förinställda val som passar just oss. Fördelen är även att Statcon har tillgång till flera normer, inte bara Svenska.”  Detta säger Mark Widell på Fiskarhedenvillan som också tillägger att Statcon även hjälper dem att snabbt få fram ritningar till entreprenörer tack vare hur enkelt det är att göra kvalitativa beräkningar.

Framtid

I framtiden kommer Fiskarhedenvillan att fokusera på expansion till andra marknader. För ca 2 år sedan gick man in på den norska marknaden med stor framgång. Nu står man i startgroparna för att gå in på den Finska markanden där man hoppas på samma framgång.

Fakta

Företag: Fiskarhedenvillan AB
Antal anställda: cirka 75
Verksamhet: Hustillverkare
Elecosoftprogram som används: Statcon, Bidcon