Höj dina presentationer till en ny nivå med hjälp av visualiseringar som ”ger liv” åt dina projekt och objekt. Med Twinmotion kan du själv snabbt och enkelt skapa realistiska bilder och filmer.
Realtidsrendering tillsammans med det omfattande biblioteket för vegetation, människor och fordon ger dig proffsigt presentationsmaterial av högsta klass.

Twinmotion tar vid där CAD har sina gränser – nu dessutom till ett förmånligt pris.

Twinmotion - rendering i realtid

Fördelar

  • Som 3D-visualiseringsprogram i realtid är Twinmotion den perfekta lösningen för arkitekter, ingenjörer och designers som vill presentera sin design för kunder på ett realistiskt sätt redan innan de implementeras.
  • Twinmotion möjliggör modellering av byggnadsmiljön och import eller integration av 3D-modeller från olika CAD-program.
  • Twinmotion stöder dig genom att låta dig testa olika varianter av design i realtid och hjälper planerare att kommunicera sina projekt. Med mjukvaran kan objekt som växter, fordon och flöden av personer, men också material dras och släppas direkt i planeringen och effekterna av vind, regn eller moln kan simuleras i realtid.

Import

Twinmotion är kompatibel med de flesta BIM-programvaror. Det stöder också 21 andra CAD-format, inklusive FBX, SKY, C4D, DAE, SKP, LI3 och OBJ.

Flera CAD-modeller kan kombineras i en Twinmotion-fil. Modelländringar i CAD kan synkroniseras med Twinmotion. Alla ändringar som tillämpats i Twinmotion fram till denna punkt behålls i denna ”projektuppdatering”. Dessutom ges oändliga möjligheter i designen genom importformat för bilder (DDS, PNG, PSD, JPG, TGA) och videor (MP4, AVI, OGV, WMV, FLV, MOV, DIVX, MPG, MPEG)

Miljöer

Projektets miljö kan påverkas direkt i realtid via reglage – himlen, moln, dimma, vindpåverkan på vegetation etc. Byggnadens placering m.m. kan fås via det integrerade kartsystemet med hjälp av plats, månad och dag. Ljusstyrka, skuggor och linsavvikelser kan enkelt kombineras utan förkunskaper.

Omfattande bibliotek

Det ständigt växande Twinmotion-biblioteket innehåller material, ljus och föremål. Välj mellan tusentals statiska och intelligenta objekt för att enkelt skapa fantastiska scener. Det finns en mängd olika möbler, lampor, omgivande ljud, animerade fordon, människor, djur och till och med växter som reagerar dynamiskt på tiden och årstiderna.

Landskap

Landskapsvarianter från platta landskap till bergiga miljöer finns tillgängliga. Typiska strukturer (sten, sten, gräs, jord) har redan tilldelats för respektive variant. Med hjälp av intuitiva funktioner kan exempelvis kullar, dalar, bäckar och vägar skapas direkt i 3D-miljön. Gräs, buskar och träd appliceras antingen genom ”sprutning” via musrörelser eller manuellt styckevis. Undersökningsdata med höjdinformation kan importeras samt flygfoton och webbplatsplaner. 3D-data från drönar-flygbilder kan inkluderas, inklusive bilder.

Vegetation

Valet av önskad vegetation kan ”penslas” direkt på platsen och växterna fördelas slumpmässiga, typ och storlek kan påverkas med skjutreglaget. Med ett enkelt penseldrag kan du skapa en komplett skog, en blommande äng eller allt tillsammans. All vegetationen är helt animerad – 3D-träd och grässtrån reagerar på vinden och årstiderna förändrar löv, blommor och gräs.

Människor och fordon

Om det behövs kan karaktärer och fordon animeras med ett musklick. Rörelsesekvenserna för bilar, cyklar och människor kan direkt påverkas med reglaget. I mörkret aktiveras lamporna på fordon, gatu- och husbelysning automatiskt.

Visuella effekter

Det finns en mängd fördefinierade kamerainställningar och ”specialeffekter”. 29 typer av färgkompositioner finns tillgängliga för att göra framträdande scener. Spannet varierar från ”svartvitt” till ”blockbuster” till ”skissläge”.

Kamera och film

Vid skapandet av en bild eller video är utgångspunkterna viktiga, de kan användas tillsammans med smidiga övergångar. Olika faser i projektet kan skapas och presenteras direkt i enskilda bilder eller i den färdiga filmen med bara några klick. Även rena solpositioner är möjliga att återge.

Twinmotion Kamera und ClipTwinmotion Kamera und Clip

Exportera

Exportera ditt innehåll till aktuella format i optimal upplösning på rekordtid.

Bilder kan sparas i PNG- eller JPG-format. Upplösningen för den färdiga bilden eller videon kan väljas fritt, t.ex. HD, Full-HD, 4K etc. Videoutgången är möjlig i MP4 och WMV (H.264). 60 bilder per sekund garanterar hög bildkvalitet.

Hela projektet kan göras tillgängligt för kunden som en fil för olika användningsområden.

Twinmotion-Presenter

Med Twinmotion-Presenter kan du dela ett enda projekt i en fristående viewer som en körbar fil. Du kan enkelt skapa en presentation med flera vyer som kan ställas in att vara fri, guidad eller låst. Så du kan välja om tittarna ska kan utforska på valfritt sätt, betrakta projekt endast från förvalda positioner eller enbart spela animationen som den är gjord.

Panorama

Skapa panoramavyer direkt i Twinmotion med bara ett musklick. Visa dina projekt så verklighetstroget som möjligt.

360° Videos

Med Twinmotion kan du generera 360 ° -videor i 2D och 3D med högsta kvalitet. Så här visar du exakt de områden som tittaren ska ”uppleva”. De ger en hög närvaro-upplevelse och förhindrar samtidigt användaren att gå vilse i projektet.

Test denna funktion LIVE i videon!
Ändra din betraktningsvinkel med musen medan du automatiskt följer en fördefinierad väg i en scen.